Castellano | Català
 
ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC |  Dimecres, 18 de juliol de 2018
Imatge home
Home > Notícies > El CSIC crea un sistema que obté imatges en 3D a partir de radiografies.
04/12/2016
|

El CSIC crea un sistema que obté imatges en 3D a partir de radiografies.

Escrit per Dy69

Un equip d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha patentat un sistema que obté imatges 3D a partir d'una imatge radiogràfica.
En concret, el dispositiu reconstrueix el cos del pacient a partir d'una imatge bidimensional mitjançant tècniques de captació del moviment usades en realitat augmentada.

"La realitat augmentada, utilitzada en videojocs com Pokémon Go, millora el diagnòstic mèdic que s'obté mitjançant una simple radiografia en unir la imatge d'un entorn físic real amb informació externa virtual. Constitueix una nova línia d'investigació per a la física de partícules i permet l'ús de detectors com els utilitzats en el Gran Col·lisionador d'Hadrons del CERN a altres disciplines com la medicina ", explica l'investigador del CSIC Francisco Javier Albiol.

Aquest mètode evita sotmetre el pacient a elevades dosis de radiació, com les que requereixen altres tècniques de diagnòstic per imatge, com la Tomografia Axial Computeritzada (TAC), en la qual es realitzen múltiples radiografies del pacient en diferents plans per reconstruir després una imatge completa en 3D. El nou sistema permet extreure la informació necessària d'una sola presa.

En la patent, que ha rebut el Segell d'Excel·lència de la Comissió Europea, hi participen el CSIC (amb un 40%), la Universitat de València (amb un 30%), i l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica de València (30%).

Informació obtinguda de: El Médico Interactivo.



BARRA D'EINES
Enviar a un amic Imprimir
Casos clínics
Borsa de treball

Ecografia portàtil en el teu Smartphone.

Ampliar

Ecografia portàtil en el teu Smartphone.

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

Nosaltres subscrivim els principis del codi HONcode. Comproveu-ho aquí. Nosaltres subscrivim els principis del codi HONcode.
Comproveu-ho aquí.

ACTEDI Associació catalana de tècnics en imatge per al diagnòstic
Carrer Marina, 27 Baixos. 08005 Barcelona
T. 932 212 242 | M. 630 380 886
Última actualització: 18/07/2018

4329807 VISITES

des del 23 de febrer del 2003

powered by: www.imatek.net