Butlletí
Digital

2013-5

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/05/2013

06/04/2013
Obama presenta amb l'espanyol Rafel Yuste el seu projecte per estudiar el cervell.
El president Barack Obama ha presentat aquest dimarts el projecte per dibuixar el mapa del cervell que lidera el professor Rafael Yuste. El científic espanyol ha assistit a una cerimònia a la Casa Blanca per escenificar la gran aposta de recerca de l'Administració d'Estats Units, que invertirà 100 milions de dòlars per investigar les causes de malalties com l'Alzheimer, l'epilèpsia i el Parkinson.
14/04/2013
La TC de tòrax de baixa dosi podrà substituir a la RX de tòrax convencional?
Si el cost no és un problema - i això és un gran si - és el moment de dir adéu a la radiografia de tòrax, segons la recerca de Noruega presentat en la reunió de 2012 de la RSNA.
25/04/2013
L'Hospital Son Llàtzer aplica la tècnica de l'ecografia guiada.
L'Hospital Són Llàtzer aplica la tècnica de l'ecografia guiada per eliminar les tendinitis calcificants de les espatlles en uns tres casos cada setmana, un procediment que posseeix una taxa d'èxit del 90 per cent i que evita la cirurgia.
26/04/2013
Salut prepara una nova destralada en l'ICS
Els vuit soferts hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) -Vall d‘Hebron i Bellvitge, a Barcelona; Can Ruti, a Badalona; Viladecans; Josep Trueta, a Girona; Arnau de Vilanova, a Lleida; Joan XXIII, a Tarragona, i Verge de la Cinta, a Tortosa- i els prop de 300 centres d'atenció primària (CAP) de la major empresa pública de Catalunya es preparen per a una nova destralada pressupostària. El Departament de Salut contempla aplicar a l'ens, que agrupa als centres que gestiona de forma directa, un nou tisorada del 8% aquest any.
27/04/2013
Els sindicats de sanitat convoquen cinc dies d'atur a partir del 7 de maig.
Els sindicats de la sanitat madrilenya s'han sumat a la convocatòria de vaga feta per l'Associació de Facultatius Especialistes de Madrid (Afem). Les centrals sindicals han decidit cridar a la mobilització els dies 7, 16, 22 i 27 de maig així com el 4 de juny per protestar contra la privatització de la gestió de sis hospitals i diversos centres de salut de la comunitat de Madrid.
30/04/2013
Boi Ruiz i Marina Geli compareixeran per explicar les irregularitats en sanitat.
La comissió de recerca parlamentària sobre la comissió de presumptes irregularitats en la gestió de la sanitat catalana ha aprovat aquest dilluns les compareixences per unanimitat del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, i de la seva antecessora en el càrrec, Marina Geli, en una llista de prop de 30 persones.
2013 - Report II Curs de Radiologia Abdominal amb Contrast.
Realitzada la segona edició del curs de Radiologia abdominal amb contrast, que ha respòs a una necessitat detectada en les nostres enquestes al llarg dels darrers anys en cursos presencials de característiques similars al present any 2013. Amb una impecable posada en escena de les diferents presentacions, hem anat desglossant els temaris amb una puntualitat impecable i una seriositat que sempre ens avala en aquests events. 
L'assistència del públic ha estat superior a l'esperada donat el context econòmic i laboral actual. Una vegada més ens hem consolidat com entitat de referència a Catalunya en formació de formadors, treballadors en actiu i estudiants del Diagnòstic per la Imatge.
Com tradueixen els valors de les enquestes de qualitat 4.4 (sobre 5) i els resultats del test de coneixements 3.9 (sobre 5) de promig i uns índex d'assistència que han voltat el 90% de mitjana, la organització considera coberts els objectius i ens esperona a emprendre noves iniciatives, a poder ser, millor adaptades als horaris laborals dels nostres professionals.
No volem finalitzar el report sense felicitar els responsables de Juste i de l'hospital Dos de Maig de Barcelona (Consorci Salitari Integral) per la seva imprescindible aportació a que es facin realitat actes de formació continuada del nostre col.lectiu.
2013 - 2on Curs de Tomografia Computaritzada Multitall (TCMT).
Aquest 2on Curs de TCMT presenta un enfocament integral de la tomografia computada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.
2013 - III Curs d'Administració de contrasts, anafilaxi i RCP.

Moltes de les exploracions d'imatge per al diagnòstic necessiten de l'adminstració de contrast. Una pràctica cada cop més habitual.

Aquest curs vol ajudar a actualitzar el procés de l'administració i saber actuar davant de les possibles reaccions adverses.

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code