Castellano | Català
 
ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC |  Dissabte, 23 de febrer de 2019
Imatge home
Home > Notícies > Conclusions Sessió InDeep Diagnòstic per la Imatge Digital a Catalunya
15/09/2018 Parc Tecnològic Mataró
|

Conclusions Sessió InDeep Diagnòstic per la Imatge Digital a Catalunya

Actualitat i futur TIC en la imatge mèdica Escrit per dlg

ACTEDI va assistir ahir a una sessió interdisciplinar al Campus Tecnològic de Mataró en representació del colectiu TSID-TER.
Els assistents eren molt transversals: investigadors, directius del Catsalut, enginyers informàtics, matemàtics, metges de familia, radiòlegs, docents, enfermers, biòlegs i els Tècnics.
 

 

Després d'una conferència contextual, on es van establir les innovacions al respecte: inteligència artificial, cirurgia teleassitida, Big Data, anatomia patològica en imatge digital, visita clínica remota i programes d'anàlisi i diagnòstic virtual.
Ens van dividir en tres grups de discusió: Nous processos i serveis, Persones i coneixement i Infrastructura tecnològica. Haviem d'anar rotant voluntàriament pels tres grups en un ambient distès on es van sentir totes les sensibilitats. Des del metge dermatòleg que precisa fotografiar lesions cutànies i compartir bases de dades, enginyers informàtics que precisen de la informació clínica per implementar processos d'inteligència artificial, l'enginyer biomèdic que crea bases de dades d'imatges digitals que serveixin d'atles, el docent que precisa accés a base de dades anonimitzades i classificades, el metge de familia que li cal compartir una imatge digital radiològica al moment, o el Tècnic que precisa formació per enviar o processar selectivament la informació útil.
De tota la nformació que vaig poder recopilar voldria destacar:
1. Els programes d'inteligència artificial que son suport de diagnòstic, els cal molt recorregut de base medicolegal i validació clínica. El marc és encara confús i mancat de base estandaritzada.
2. Els clínics no radiòlegs els cal un context de suport aldiagnòstic que encara no està clarament definit (ecografia i radiologia simple) Molt sovint es troben condicionats per la medicina defensiva i deriven en excés.
3. Els enginyers informàtics i biomèdics treballen amb la sensació d'estar al marge de la realitat clínica de les dades que processen.
4. La història clínica compartida és encara molt embrionària en el tractament de dades dosimètriques i indicadors per a la idoneitat de realitzar exploracions complementàries.
5. La impressió general de la resta dels col·lectius és que els TER-TSID treballem de manera massa mecànica amb dificultats en el suport virtual i amb escassedat de recursos formatius. Tots coincideixen que la formació actual queda curta davant les necessitats competencials actuals i de futur.
Va tancar la sessió cada moderador amb un resum dels aspectes més rellevants i ens van emplaçar a l'any vinent.

 BARRA D'EINES
Enviar a un amic Imprimir
Casos clínics
Borsa de treball

Ecografia portàtil en el teu Smartphone.

Ampliar

Ecografia portàtil en el teu Smartphone.

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació

Nosaltres subscrivim els principis del codi HONcode. Comproveu-ho aquí. Nosaltres subscrivim els principis del codi HONcode.
Comproveu-ho aquí.

ACTEDI Associació catalana de tècnics en imatge per al diagnòstic
Carrer Marina, 27 Baixos. 08005 Barcelona
T. 932 212 242 | M. 630 380 886
Última actualització: 23/02/2019

4739585 VISITES

des del 23 de febrer del 2003

powered by: www.imatek.net