COVID19 i TSIDMN

COVID19 i TSIDMN

Estimats col·legues, estimats professionals de la salut, estimats amics:

En aquests moments estem travessant per una pandèmia sense precedents que ha obligat a declarar l'estat d'alarma en tot el nostre territori.

Les previsions sobre el nombre de possibles afectats i les necessitats d'atenció sanitària preveuen, a data d'avui, la saturació dels recursos sanitaris disponibles. Per això és necessària la col·laboració de tots i totes per disminuir la tensió en els centres assistencials per tal de permetre l'atenció adequada a cada cas.

Aquest esforç ha de ser especialment observat entre els professionals sanitaris per una doble raó; en primer lloc per no incrementar el nombre de persones afectades, i en segon lloc, perquè són aquests professionals els que han d'atendre la pandèmia, de tal manera que un nombre important d'absència de professionals per haver estat contagiat col·lapsaria els diferents centres sanitaris, posant en risc la salut comunitària.

És per aquests motius volem manifestar el següent:

1. Desitgem posar l'accent en la necessitat que tota la població segueixi les instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries, especialment pel que fa a la higiene de mans, confinament al domicili, mantenir les distàncies de seguretat i evitar la saturació dels recursos sanitaris sempre que sigui possible.

2. Agrair el sobreesforç de tots/es i cadascun/a dels professionals tant assistencials com no assistencials que des de diferents rols i responsabilitats col·laboren per a una atenció integral als pacients i la seva capacitat de treballar de forma coordinada i transversal.


3. Recordar a tots els professionals TSIDMN que en moments de dificultats com l'actual s'obre l'oportunitat de demostrar el nostre major compromís i responsabilitat cap a la societat. En aquest sentit us encomanem a:

 • Seguir escrupolosament les directrius de desinfecció i de protecció personal amb l'ús adequat dels EPI.
 • Mantenir la higiene continuada i correcta de tots els materials i aparells.
 • Fomentar una actitud responsable i solidària amb l'ús adequat de materials, evitant l'ocupació injustificat o raons no assistencials.
 • Facilitar la possibilitat de ser destinats/des a modalitats, horaris torns no habituals per raons organitzatives i/o assistencials durant la crisi del COVID-19.
 • Col·laborar amb altres/as companys/es que hagin estat destinats a modalitats de la qual no disposen suficient destresa i/o experiència, orientant sobre dubtes respecte a l'ús i realització d'exploracions radiològiques.
 • Col·laborar en la mesura que sigui possible amb la resta de professionals sempre que no fos en detriment de les nostres responsabilitats professionals.
 • Transmetre missatges de tranquil·litat i confiança, especialment a col·lectius vulnerables com la gent gran, nens i pacients amb necessitats adaptatives, amb l'ocupació d'habilitats comunicatives i una actitud humanitzadora en les nostres interaccions.
 • Mantenir una actitud serena, i tranquil·la, evitant transmetre missatges verbals o per xarxes socials de fonts no contrastades, que creen alarma o fals optimisme ja que desorienten i augmenten la sensació d'inestabilitat social.
 • Mantenir una actitud comprensiva davant queixes o conflictes que puguin sorgir entre pacients, familiars i/o professionals fruit de l'angoixa, por i cansament. Utilitzar les eines de la mediació per a disminuir el nivell de conflictivitat.
 • Mantenir els estàndards de qualitat assistència establerts per aconseguir la màxima eficiència, garantint la preservació de la conducta ètica de la professió.
 • Posar en marxa qualsevol tipus d'acció que afavoreixi l'atenció assistencial, disminueixi la gravetat de la situació i repercuteixi positivament en la salut poblacional i el reconeixement de la nostra professió.

 

Estem convençuts que cada petit gest que realitzem com a professionals i/o col·lectiu professional hi haurà col·laborat en la ràpida remissió d'aquesta situació i que sens dubte va a descobrir la capacitat resilient tant entre les persones, les organitzacions i la societat en general.

Des de l'ACTEDI volem agrair a tot el col·lectiu de professionals de la salut, i molt especialment als TSIDMN, que amb la seva tasca abnegada en aquesta situació tan difícil demostren una vegada més la seva qualitat humana i professional augmentant enormement el valor la nostra professió.

Junta Directiva de l'ACTEDI

 

Noticias Relacionadas

Newsletter EFRS Febrer
Newsletter EFRS Febrer

Notice: Trying to get property 'slug' of non-object in /var/www/clients/client3/web112/web/elementos/article_tpl.php on line 68
CIMER23
CIMER23
Investigadors de Plataforma por el Grado en Imagen médica y Radioterapia radiografien la percepció del col·lectiu de la seva formació de base
Investigadors de Plataforma por el Grado en Imagen médica y Radioterapia radiografien la percepció del col·lectiu de la seva formació de base

Notice: Trying to get property 'slug' of non-object in /var/www/clients/client3/web112/web/elementos/article_tpl.php on line 68
Llibre Blanc del Futur de la Professió de Radiographer a 10 anys
Llibre Blanc del Futur de la Professió de Radiographer a 10 anys