14a Assemblea General Anual de l'EFRS.

14a Assemblea General Anual de l'EFRS.

El passat divendres 12 de novembre va tenir lloc la 14a Assemblea General Anual de l' EFRS . Igual que en edicions passades, Espanya va a estar representada exclusivamente por delegats d' ACTEDI i SEGRA . La reunión va a servir para aprobar el pla d'acció futur, presentar auditoria de resultados econòmics i atendre la possibilitat d'assumir nous projectes. L'EFRS compta amb diversos grups de treball i a xarxa d'experts, tots voluntaris, que col·laboren en l'elaboració de documents, gairebé semper relacionats amb l'enfocament, la formació i les competències de la professió a levell europeu. A continuación enumeramos algunas novedades:

 

nuestros documentos

Es van aprovar 3 nous documents: una guia descriptiva sobre el perfil del responsable en seguretat de Ressonància Magnètica, un document de posicionament sobre la inclusió dels pacients en el desenvolupament de projectes en l'àmbit de la radioteràpia i, finalment, un treball excel· prestado sobre el uso de la simulación a la formación dels radiógrafos. En la mesura de les nostres possibilitats, procurarem la traducció dels documents esmentats per fer-los disponibles en Català. Aprofitem aquest comunicat per tornar a convidar els qui vulguin implicar-se en aquest tipus de tasques, si vols col·laborar escriu al correu corporatiu de la respectiva entitat.


Configuración de la junta directiva

Seguint amb la nova instrucció dels reglaments, Charlotte Beardmore (UK) es converteix en presidenta sortint, per la seva banda Charlotte Grungaard (Dinamarca) assumeix el rol de presidenta. També es va oficialitzar l'entrada d'Altino Cunha (Portugal) com a nou CEO i dos nous membres de la junta Andrew Englang (UK) i Hanna Kalliomäki (Finlàndia), totes les incorporacions tenen el suport total de les nostres entitats. Finalment, es van acomiadar dos membres històrics, l'expresident Jonathan McNulty (Irlanda) i Vasilis Syrgiamotis (Grècia).


ECR

El programa d'aquest any del Congrés Europeu de Radiologia se centra, entre altres coses, a emfatitzar la inclusió de les persones ateses en el disseny, la implementació i l'organització de l'atenció, la formació i la recerca en la radiologia. Hi haurà un auditori obert al públic perquè els pacients hi puguin assistir lliurement. Els preus de la inscripció a l'ECR2022 per a radiographers es van triplicar, això és degut a l'elevat cost organitzacional i l'enorme reducció d'aforament que les autoritats austríaques imposen a l'esdeveniment. S'espera que per a l'edició 2023 es pugui tornar als preus econòmics abans (+/- 100€).

 

Experts i voluntaris

L'EFRS es basa en principis ètics de col·laboració que impedeixen obtenir qualsevol rèdit per participar als seus comitès, junta directiva, etc. Igual que passa amb les nostres entitats, els qui hi participen ho fan per consciència professional, amb la única intenció de participar activament a solucionar alguns dels nostres problemes, però també com una bona forma de créixer professionalment i humana. Es fa una crida a tots aquells experts en alguna modalitat que disposin de ganes, temps i un nivell acceptable d'anglès per ajudar en algun dels tants projectes en marxa.

 

Revista Radiography

La revista Radiography és l'òrgan principal de divulgació científica de la nostra professió (diagnòstic i teràpia) a nivell europeu. És també la revista oficial de l'EFRS, els membres de les entitats associades a l'EFRS poden accedir a una inscripció a meitat de preu a tots els continguts de la revista. Us animem a sol·licitar als serveis de biblioteca dels vostres respectius hospitals l'alta a la subscripció a aquests continguts.

Esperem que aquest resum us ajudi a valorar la feina constant i silenciosa que segueix sempre en marxa des de la federació i també des de les nostres entitats. Continuem comptant amb el vostre valuós suport i us convidem a fer un pas endavant, si les vostres circumstàncies ho permeten, per ajudar-nos a assumir tots aquests reptes.

Agraïts per la vostra atenció.

Els vostres companys,

David Llopis González, Rodrigo García Gorga y Luis Rincón Gayán.

Representación Internacional ACTEDI i SEGRA

Noticias Relacionadas

Homologació de titols.
Homologació de titols.
Tenim uns tècnics meravellosos, però...
Tenim uns tècnics meravellosos, però...
Resolució CIMER23
Resolució CIMER23
CIMER23
CIMER23