ACTEDI aconsegueix la resolució per al Grau

ACTEDI aconsegueix la resolució per al Grau

Votació favorable de tots els grups polítics amb una única abstenció

Jornada històrica per a la professió i l'Associació Catalana de tècnics en Imatge per al Diagnòstic (ACTEDI) que enguany compleix 20 anys de funcionament i que no para d'acumular èxits gràcies a la Junta Directiva i especialment als afiliats amb el seu suport incondicional.

En aquesta ocasió i després d'un any de negociacions, s'ha aconseguit la resolució pràcticament per unanimitat del Parlament de Catalunya en la Comissió de Recerca i Universitats creada a proposta del Parlamentari Jordi Fábrega (Junts per Catalunya i  Alcalde de la Seu d'Urgell). Vídeo

En aquest moment les Comunitats autònomes de Balears, Canàries i Catalunya ja s'han pronunciat favorablement a la transformació de la Titulació en Grau Universitari. Ara la mirada està posada en el Ministeri de Sanitat que té una PNL sobre la taula d'ERC, Coalició Canària i el PSOE i que ha de pronunciar-se sobre aquest tema i iniciar els tràmits el procediment dels quals s'ha de traslladar al Consell Interterritorial de Salut.

Les Societats Científiques europees (EFRS), nacionals de mèdics radiòlegs i radiooncòlegs (SERAM, SEOR) i de radiofísica (SEPR, SEFM) juntament amb les diferents societats del sector (Radiòlegs de Catalunya, SEUS, SERME, SOLAREM, FORA, SERPE) ja han explicitat el seu suport al Grau de la nostra especialitat.

Tota aquesta sinergia, coordinada per Plataforma pel Grau en Imatge Mèdica i Radioteràpia, que va començar a treballar fa un any, convergeix en els dos principals arguments que sustenten la transformació de la titulació: la necessitat professional d'equiparar les competències i la lliure circulació en l'Espai Europeu dels tècnics espanyols que estan en desavantatge per ser l'única titulació no universitària de la UE en aquesta especialitat; d'altra banda la necessitat d'autonomia, l'increment de competències que s'estan exigint als professionals i la tecnologia creixent que posa en risc la qualitat assistencial i especialment la protecció radiològica de les persones ateses.

 

Noticias Relacionadas

Homologació de titols.
Homologació de titols.
Tenim uns tècnics meravellosos, però...
Tenim uns tècnics meravellosos, però...
Resolució CIMER23
Resolució CIMER23
CIMER23
CIMER23